Hoe werkt groeipapier

 

 

Wat is groeipapier

In groeipapier zitten zaden van bloemen. Als je groeipapier in een pot met aarde plant of buiten uitstrooit, composteert het papier en blijven de zaden achter. Hieruit groeien de bloemen. De confetti van Groeiconfetti is gemaakt van groeipapier.

 

Herkomst

Onze confetti wordt gemaakt van gerecycled papier uit Nederland. Dit papier is volledig composteerbaar. De zaden in de confetti komen uit Nederland en Europa. Ze zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht (mits aan de voorwaarden wordt voldaan, zie verderop onder het kopje garantie). 


Uit de zaden groeien, in een wisselende samenstelling, de volgende eenjarige bloemen:
- Scheefbloem

- Leeuwenbekje

Korenbloem

Wilde meisjesogen

- Zilverschildzaad

- Leverbalsem

- Petunia

- Gele Margriet

- Klaproos

- IJsbloem

- Azalea
 

Werkwijze

Planten van de confetti in een pot

Vul je pot voor 2/3 met goede potgrond. Maak de confetti nat en leg het op de potgrond. Dek de confetti af met 1/3 potgrond en druk dit zachtjes aan. Geef een flinke scheut water; de confetti en de grond moeten goed vochtig zijn, maar mogen niet in het water 'zwemmen'. Geef de pot een zonnige plek. Houd de confetti de eerste 10 dagen voortdurend vochtig; het water is nodig voor het ontkiemen. Als er eenmaal spruiten verschijnen, blijf je de grond licht vochtig houden. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.
 

Het buiten planten/uitstrooien van de confetti

Zodra de temperatuur (niet te warm, niet te koud) het toelaat, kan de confetti buiten geplant/uitgestrooid worden. Let er hierbij op dat de plek zonnig is. De beste resultaten worden behaald door de confetti te planten (in de aarde stoppen en bedekken met een laagje aarde). Tot het moment van ontkiemen moeten de confetti en de aarde voortdurend goed vochtig gehouden worden. Daarna is het voldoende als de grond licht vochtig is. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.
De zaden hebben hun eigen kiem-, groei- en bloeimoment; de ene soort bloeit bv. in het voorjaar, de ander in de zomer. Je zult dus op verschillende momenten in het jaar verschillende bloemen zien.
 

Garantie

In de confetti van Groeiconfetti zitten zaden. Deze zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht.

Er mag vanuit worden gegaan dat de zaden tot bloei komen mits er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De confetti wordt op een droge, koele plek bewaard.
  • De confetti wordt binnen 1 jaar na ontvangst in de aarde geplant/uitgestrooid.
  • Als de confetti buiten wordt geplant/uitgestrooid, mag het niet te koud of te warm zijn (beste periode is maart t/m augustus).
  • De plek waar de confetti wordt geplant/uitgestrooid is zonnig en niet te dicht begroeid met andere planten.
  • De geplante/uitgestrooide confetti wordt voortdurend vochtig gehouden tot het moment van bloei.
 

 

© 2018 - 2024 Groeiconfetti | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel