Hoe werkt groeipapier

 

 

Wat is groeipapier

In groeipapier zitten zaden van bloemen. Als je groeipapier in een pot met aarde plant of buiten uitstrooit, composteert het papier en blijven de zaden achter. Hieruit groeien de bloemen.

 

Herkomst

De hartjesconfetti, bloemetjesconfetti en grote bloemen met zaden van veldbloemen zijn gemaakt van 250 grams handgeschept, gerecycled papier. Dit papier is volledig composteerbaar. De zaden zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht (mits aan de voorwaarden wordt voldaan, zie verderop onder het kopje garantie). De zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd.

 

Uit de zaden groeien de volgende bloemen:

- Vogeloogje (eenjarig)

- Azalea (eenjarig)

- Gele Zonnehoed (eenjarig)

- Silene (vaste plant)

- Leeuwenbekje (eenjarig)

- Allysum (eenjarig)

 

De confettirondjes met zaden van veldbloemen en grote bloemen met zaden van vergeet-mij-nietjes, zijn gemaakt van 80 grams machinaal gemaakt gerecycled papier. Dit papier is volledig composteerbaar. De zaden zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht (mits aan de voorwaarden wordt voldaan, zie verderop onder het kopje garantie). De zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd.

 

Uit de zaden in de confettirondjes groeien, in een wisselende samenstelling, de volgende eenjarige bloemen:

- Scheefbloem

- Leeuwenbekje

Korenbloem

Wilde meisjesogen

- Zilverschildzaad

- Leverbalsem

- Petunia

- Gele Margriet

- IJsbloem

- Azalea

 

Werkwijze

Planten van (de confetti van) het groeipapier in een pot

Vul je pot voor 2/3 met goede potgrond. Maak het groeipapier nat en leg het op de potgrond. Dek het groeipapier af met 1/3 potgrond en druk dit zachtjes aan. Geef een flinke scheut water; het papier en de grond moeten goed vochtig zijn, maar mogen niet in het water 'zwemmen'. Geef de pot een zonnige plek. Houd het papier de eerste 10 dagen voortdurend vochtig; het water is nodig voor het ontkiemen. Als er eenmaal spruiten verschijnen, blijf je de grond licht vochtig houden. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.
 

Het buiten planten/uitstrooien van (de confetti van) het groeipapier

Zodra de temperatuur (niet te warm, niet te koud) het toelaat, kan het groeipapier buiten geplant/uitgestrooid worden. Let er hierbij op dat de plek zonnig is. De beste resultaten worden behaald door het papier te planten (in de aarde stoppen en bedekken met een laagje aarde). Tot het moment van ontkiemen moeten het papier en de aarde voortdurend goed vochtig gehouden worden. Daarna is het voldoende als de grond licht vochtig is. Zodra er stevige planten verschijnen, geef je water als dat nodig is.
De zaden hebben hun eigen kiem-, groei- en bloeimoment; de ene soort bloeit bv. in het voorjaar, de ander in de zomer. Je zult dus op verschillende momenten in het jaar verschillende bloemen zien.
 

Garantie

In het groeipapier van Groeiconfetti zitten zaden. Deze zijn van een hoge kwaliteit en bezitten een goede kiemkracht.

Er mag vanuit worden gegaan dat de zaden tot bloei komen mits er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het groeipapier waarin de zaden zijn verwerkt wordt op een droge, koele plek bewaard.
  • Het groeipapier waarin de zaden zijn verwerkt wordt binnen 1 jaar na ontvangst in de aarde geplant/uitgestrooid.
  • Als het groeipapier buiten wordt geplant/uitgestrooid, mag het niet te koud of te warm zijn (beste periode is maart t/m augustus)
  • De plek waar het groeipapier wordt geplant/uitgestrooid is zonnig en niet te dicht begroeid met andere planten.
  • Het geplante/uitgestrooide groeipapier wordt voortdurend vochtig gehouden tot het moment van bloei.
 

 

© 2018 - 2021 Groeiconfetti | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel